De coronapandemie leidt ertoe dat vele vrijwilligers 'stil' vallen, sommige voelen zich niet goed bij het online vergaderen, andere hebben schrik om weer fysiek samen te komen.
Hoe ga je als groepsbegeleider om met deze onzekerheden en angstgevoelens?
In deze rare coronatijden bieden we dus een online vorming aan van één dag, opgedeeld met de nodige pauzes in drie blokken. De vorming zal doorgaan bij minimaal 15 en maximaal 20 deelnemers.
Het is een online aanbod (in zoom) van een hele dag met volgend programma;
9u25 inloggen
9u30 kennismaking
10u00 deel 1 psychosociale zorg
- Verkenning psychosociale zorg
- Wat zijn de elementen en hoe worden die vertaald naar het werken met vrijwilligers
- Valkuilen en mogelijkheden
- Communicatie - middelen
11u pauze (reflectie offline)
11u30 deel 2 praktische tips
- voor begeleiders en vrijwilligers
- toepassen op eigen organisatie
- Checklist
12u30 pauze (reflectie offline)
14u00 deel 3 Casuïstiek
- Wat kom je tegen in de realiteit
- intervisie
15u30 pauze (en reflectie offline)
16u afronding
16u30 einde
Deelnemen kost €80 per persoon.
Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Er wordt gewerkt met een op voorhand ingesproken powerpoint die je voordien toegestuurd wordt en die de deelnemers voor de training dienen te bekijken. Dit vraagt wat voorbereidingstijd maar het voordeel is dat in de onlinesessie heel actief en interactief gewerkt kan worden. In breakoutrooms wordt dan theorie omgezet in praktijk.
Katrin is psychotherapeute en heeft een erg brede achtergrond in verscheidene thema’s. Haar belangrijkste kwaliteit is dat ze groepen erg goed aanvoelt. Ze werkt steeds in een sfeer van vertrouwen.
We kunnen dit ook uitwerken voor alle groepsbegeleiders van één enkele organisatie (ook in groepen van min 15 pers en max 20 personen).
