b-sides

'Poëzie is een wapen, een instrument van sociale verandering, de meest politieke kunstvorm, omdat je de taal waarmee je werkt verscheurt en destabiliseert.'

b-sides legt een schatkamer voor burgers van nu aan

De mooiste parels drijven niet altijd aan de oppervlakte. Kijk maar naar de vele b-kantjes die wereldhits werden in de loop der jaren. Naar zulke b-kantjes zijn we weliswaar niet op zoek, wel naar de parels die veelal bedolven zijn onder de veelheid van informatie tegenwoordig.

Alles waar jij van denkt “dit is een schat die iedereen moet ontdekken” kan in de schatkamer: (non-) fictie boeken, (online) artikels, series, documentaires, beelden en tentoonstellingen.

Daarom hebben we jou nodig!
Ben jij onze schattenjager?

Als we onze krachten, kennis, tips, schatten bundelen … leggen we een heuse schattenkamer aan over de maatschappelijke thema’s en kwesties.

Doe jij mee?

Image

Elke maand valt er wel iets te oogsten, zo ook hier. Boeken, podcasts, essays, … Alles wat nog een beetje kraakt door versheid, vind je hier terug.

Image

Met het lijden van Jezus hebben we (hier althans) niets te maken, wel met hartstocht, drift.  Wat heeft ons geraakt en willen we graag delen, en waarvan hopen we dat het jou ook raakt.

Image

Parel, het mooiste wat er is. Als er één ding is dat je moet lezen, zien, horen of beleven, dan is het dit wel. Over lands- en tijdsgrenzen heen. Hier vind je een verzameling van gouden tips. Oftewel de klassiekers.

Podcast Bruno De Wever

Podcast Cathérine Ongenae

Podcast Nyanchama Okemwa